Les presons s’instal·laran dispensadors de sabó perquè els presos no ajupir-a per la pastilla

El Govern ha anunciat diverses mesures que s’aplicaran en els centres penitenciaris espanyols a partir de gener. A través d’Institucions Penitenciàries, l’organisme estatal que gestiona les presons del nostre país, es durà a terme una bateria de mesures amb la finalitat de millorar la qualitat de vida dels reclusos.

La disposició que més ha cridat l’atenció ha estat la d’instal·lar dispensadors de sabó líquid en les dutxes dels penals. L’objectiu és evitar les relacions sexuals entre presos amb el pretext d’ajupir a per la pastilla de sabó.

Aquesta resolució ha tingut bona acollida per part dels sindicats de treballadors de presons, però, respecte a altres no ha estat així. És el cas de la mesura consistent en dotar els presos en vaga de fam de pernil ibèric i mitjana de carn angus, per tal que decideixin abandonar la decisió de no menjar.

Per la seva banda, l’Associació de Familiars de presos s’ha mostrat conforme, però demana que les coses no quedin aquí. Reclama, entre altres, que els bis a bis puguin accedir diverses persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pin It on Pinterest